Wednesday, December 21, 2011

Sky is the limit...

  Σκεφτείτε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός, κανένα μέτρο και κανένα όριο. Ένα μέρος όπου μπορείς να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να φοβάσαι την κριτική που θα ακολουθήσει, όπου η μεγαλύτερη φαντασίωση μπορεί απλά να γίνει πραγματικότητα, όπου η σεξουαλική απελευθέρωση είναι ουσιαστική και ο τυχοδιωκτισμός δόγμα. Θα πίστευε κανείς ότι αυτό το μέρος δεν μπορεί να υπάρχει πέρα από τις ταινίες. Κι όμως υπάρχει, και αυτό είναι η Νέα Υόρκη.
   Όταν ερχόμουν εδώ πίστευα ότι η Νέα Υόρκη δεν θα ήταν τίποτα άλλο παρά μια μεγαλύτερη εικόνα του Λονδίνου. Αλλά διαψεύστηκα από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αυτή η πόλη είναι μοναδική. 
  Ανάμεσα στις πολυάριθμες λεωφόρους της και στους αμέτρητους δρόμους κρύβει καλά τα μυστικά της. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου συγκεντρώνονται εδώ για να ζήσουν το δικό τους όνειρο και παρασύρονται από την εκκεντρικότητα της πόλης. Μπορείς να σκεφτείς ότι θέλεις, κάτι ακραίο, κάτι ανομολόγητο...Και μετά απλά να το δεις μπροστά σου ή απλά να το κάνεις!!
  Ένα από τα πιο γνωστά και πρωτότυπα clubs της Νέας Υόρκης είναι το The Box, που έτυχε να πάω την προηγούμενη βδομάδα. Ένα παλιό θέατρο, πλήρως ανακαινισμένο, διατηρώντας όμως όλα τα στοιχεία που παραμέμπουν στην εποχή του τότε, χορεύτριες κάνουν κούνια πάνω από τα κεφάλια του κόσμου και η μουσική σύγχρονη παρακινεί τους θαμώνες να λικνιστούν στους ρυθμούς της. Μετά τα μεσάνυχτα ένα διαφορετικό και πρωτότυπο show ξεκινάει. Ένα show μοναδικό και ταυτόχρονα σοκαριστικό. Ο σκοπός των εμπνευστών αυτού του θεάματος σίγουρα η πρόκληση και ίσως η δοκιμή των ορίων της συντηρητικότητας. 
  Η βασική ιδέα είναι βασισμένη στο παλιό burlesque αλλά προσαρμοσμένο στο σήμερα. Έτσι, ενώ κάποτε το γυναικείο γυμνό σόκαρε, σήμερα στην σύγχρονη εποχή μας αυτό που θα σόκαρε θα ήταν κάτι περισσότερο. Αντρικό γυμνό; Ούτε κι αυτό μόνο... Οι ιδιοκτήτες αυτού του μοναδικού club το ανακάλυψαν, το δουλέψαν και το παρουσιάζουν! 

 

No comments:

Post a Comment