Friday, December 2, 2011

Sex And The City... πραγματικότητα ή ψευδαίσθηση;

   Κι αφού η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει, ξεκίνησαν και τα λεγόμενα Holiday Parties που διαρκούν καθόλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Σε ένα τέτοιο πάρτυ ήμουν καλεσμένη κι εγώ. Ήμουν πολυ ενθουσιασμένη...το πρώτο ενήλικο νεοϋρκέζικο πάρτυ! Τα έβλεπα χρόνια στα διάφορα επεισόδια του Sex and the City και τώρα ήρθε η ώρα να γίνω πρωταγωνίστρια σε ένα από αυτά...Όχι όμως σαν Carrie αλλά προφανώς σαν Miranda, αφού ελείψει γιαγιάδων και νταντάδων έπρεπε να δεχτώ ως συνοδό μου τον ενός έτους γιο μου. Ήμουν όμως αποφασισμένη να το κάνω... και ναί, το έκανα.
  Κάπου στο Upper East Side του Manhattan και φτάσαμε. Ευγενικοί πορτιέρηδες μας ενημέρωναν για τον όροφο που έπρεπε να πάμε. Στην είσοδο, η υπεύθυνη της καρνταρόμπας πήρε τα παλτό μας και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έσπευσαν να μας υποδεκτούν. Οι ήχοι του πιάνου μαγευτικοί, ικανοί να σε ταξίδεψουν σε άλλες εποχές. Η θέα από το παράθυρο έκοβε την ανάσα. Coctails σερβιρισμένα σε κολωνάτα ποτήρια και finger food τοποθετημένα ομοιόμορφα στους δίσκους των σερβιτόρων.
  Οι καλεσμένοι συνέχιζαν να συρρέουν. Χορευτές, ηθοποιοί, fashion designers, επιχειρηματίες. Ζευγάρια ίδιου φύλου, γυναίκες με γούνες και ελάχιστοι άντρες. Κοινωνικότητα, ανταλλαγή τηλεφώνων και επαγγελματικών καρτών και άπειρες γνωριμίες. Προς το τέλος της βραδιάς μια παραδοσιακή τραγουδίστρια της όπερας ανέλαβε να διασκεδάσει το κοινό. Και ξαφνικά ένα παιδικό κλάμα ακούστηκε. Πόσο σουρεαλιστικό σκηνικό! 
                                          
  Τα ποτά μαζεύτηκαν ακριβώς στις 11. Τα ωράρια είναι αυστηρά ακόμη και στα πάρτυ. Για μένα φυσικά το πάρτυ είχε τελειώσει από τη στιγμή που ο συνοδός μου είχε αρχίσει να δυσανασχετεί.
   Στο δρόμο της επιστροφής, βλέποντας τη Νέα Υόρκη μέσα από τα υγρά τζάμια του κίτρινου ταξί, σκεφτόμουν τι μπορεί να είναι αυτό που κάνει αυτή την πόλη τόσο ξεχωριστή. Ίσως οι έντονοι ρυθμοί,ίσως η πολυεθνικότητας της, ίσως ακόμη οι πολλές ευκαιρίες που προσφέρει. Από την άλλη όμως μήπως όλα αυτά είναι μια προσεγμένη βιτρίνα; Ένα περιποιημένο περιτύλιγμα που κρύβει μέσα του μια κλασσική αμερικάνικη κοινωνία με όλα τα συντηρητικά της στοιχεία προσποιούμενη την ανοιχτή και προχωρημένη; Και τί είναι αλήθεια όλο αυτό το πολυδιαφημισμένο lifestyle των επιτυχημένων; Αληθινό ή απλά επιβαλόμενο; Άραγε όλος αυτός ο κόσμος διασκεδάζει πραγματικά; Για μένα ήταν μια μεγάλη και μοναδική εμπειρία. Γι αυτούς απλά μια ακόμη εκδήλωση όπου άδραξαν την ευκαιρία να πουλήσουν τον εαυτό τους και τις ιδιαίτερες ικανότητες τους.

No comments:

Post a Comment