Wednesday, January 18, 2012

Σκέψεις υπό την επήρεια πολίκων θερμοκρασιών

   Καθώς οι μέρες περνάνε και το 2012 έχει μπει πια για τα καλά, τα πράγματα μου φαίνεται ότι όλο και χειροτερεύουν για την παγκόσμια ανθρωπότητα. Γεγονότα τρομακτικά στην κυριολεξία αλλά και μεταφορικά. Κάποια αληθινά και κάποια ίσως κατασκευάσματα κάποιων συμφερόντων που ποτέ δεν κατάλαβα...Αλήθεια αυτά τα "συμφέροντα" ποια συμφέροντα υπηρετούν τελικά; Ποιός είναι πίσω από αυτούς; Και τι ακριβώς θέλει από εμάς, τους απλούς ονειροπόλους ανθρώπους; Τον φαντάζομαι, πίσω από ένα γραφείο, χωρίς πρόσωπο, με μια παγωμένη και ανατριχιαστική φωνή να διατάζει και όλοι να τρέμουν! Εικόνα ίσως εμπνευσμένη από τον αστυνόμο Σαίνυ, όπου ένα χέρι και μια φωνή έκανε τον αγαπημένο μας "εμπρός καλά μου χέρια" να τρέχει για να εκτελέσει την αποστολή. Παντού οθόνες, με εικόνες από όλο τον κόσμο και ένας παγκόσμιος χάρτης με ταμπελίτσες πάνω στα διάφορα κράτη, τύπου "In progress", "Destroyed", "To be continued".
   Έτσι λοιπόν μετά την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και την επικείμενη διάλυση  της Ευρωπαικής Ένωσης κάποιοι ετοιμάζουν την καταστροφή του Internet, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το πιο δυναμικό μέσο έκφρασης και ανεξάρτητης πηγής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Νομίζω, ότι αυτό, κάποιους, τους ενόχλησε πολύ, και αφού έχουν καταφέρει να ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που μόνο αντικειμενικά δεν είναι πλέον, αποφάσισαν και βρήκαν τρόπο να περιορίσουν και το τελευταίο όπλο της ανθρωπότητας! Οι περίφημοι νόμοι SOPA και PIPA, που σε ελεύθεροι μετάφραση στα Ελληνικά σημαίνουν αυτό ακριβώς, ΣΩΠΑ και ΠΙΠΑ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:SOPA_initiative/Learn_more

  Και μετά από αυτό το χτύπημα έρχεται και το μεταφυσικό γεγονός που αναστατώνει τον κόσμο ανά την υφήλιο. Παράξενοι θόρυβοι, λέει ακούγονται από τον ουρανό σε διάφορα σημεία του κόσμου. Καταστροφολογίες και προφητείες έχουν την τιμητική τους και πάλι, για να εξυπηρετήσουν τί; Τον λόγο του Θεού ή απλά για ακόμη μια φορά αυτό το παγωμένο χέρι με την ανατριχιαστική φωνή; Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης είναι πάντα ο καλύτερος σύμμαχος των υπόγειων και σκοτεινών σχεδίων. 
    Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα και μόνο των ήχων αυτών, που καταγράφηκαν στην Costa Rica, με έπιασε μια ταχυπαλμία και μια ζαλάδα, αλλά ευτυχώς προσωρινή!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqsGBEk_Uy8

    Το σοκ της καταστροφής του κόσμου το ξεπέρασα σχετικά γρήγορα και μετά καθόμουν  και σκεφτόμουν ότι όλες αυτές οι προφητείες ίσως εννοούν την καταστροφή του πολιτισμού και του κόσμου έτσι όπως τον έχουμε φτιάξει. Αν σκεφτεί κανείς πως ήταν τα πράγματα πριν έστω και από 2 χρόνια, ποιές ήταν οι αναζητήσεις μας και οι ανησυχίες μας θα καταλάβουμε ότι όντως ο κόσμος καταστρέφεται, το σύστημα που είχαμε μάθει να υπηρετούμε καταρρέει και εμείς απλά πρέπει να επαναπροσδιοριστούμε. Αυτό δεν το βρίσκω κακό, ίσως είναι καλό και πρέπει να είναι καλό, αφού ότι καταρρέει σημαίνει ότι δεν έιχε καλές βάσεις και γερά θεμέλια. Ας κτίσουμε ξανά κάτι όλοι μαζί, αλλά όχι στα ίδια σάπια θεμέλια. 
    Πολλές σκέψεις, ξέρω αλλά ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά στην Νέα Υόρκη, με θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από το μηδέν, κάνοντας και μόνο τη σκέψη για μια έξοδο από το σπίτι να θυμίζει την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου.
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάποιες καλές ταινίες, που εξιστορούν ιστορίες αγνής και απόλυτης αγάπης και αγκαλιά με μια κουβέρτα (αφού τον καλό σου τον έχει πάρει ήδη ο ύπνος, πριν ακόμα καλά καλά τελειώσει το τραγούδι των τίτλων) και πολλά, μα πάρα πολλά χαρτομάντηλα, απολαμβάνεις τις παγωμένες νύχτες και ξεχνάς όλα τα ανούσια επίγεια...
Την συνιστώ ανεπιφύλακτα αλλά να είστε προετοιμασμένοι για πολύ κλάμα

    
 

3 comments:

  1. Δε διάβασα όλη την παραπομπή σου για την ΠΙΠΑ της ΣΙΩΠΗΣ αλλά μου φαίνεται απίστευτα δύσκολο να ελεγχθεί αυτός ο χώρος...θα το ήθελαν κάποιοι ή και θεωρούν οτι έχουν τον έλεγχο αλλά το μέσο θα πει την τελευταια κουβέντα! Το αδυνάτισμα Δωροθέα δεν πάει καλά...παλεύω με τη σκιά μου και με κερδίζει συνέχεια! Είναι μια καινούργια εμπερία και θα τη ζήσω κι αυτή με πάθος όπως και όλα τα υπόλοιπα στη ζωή μου! Θα τα καταφέρω δεν έχω αμφιβολία! Ευχές!

    ReplyDelete
  2. Σκέψεις, ανακατεμένες με την παγκόσμια σκληρή (Ελληνική) πραγματικότητα, συνάμα και όμορφες, ρομαντικές, που φωλιάζουν στην αισιοδοξία της νεότητας, η καταστροφή κόσμου αν και προμηνύεται Δεν πρόκειτε να συμβεί, η ζωή μας όπως και η γη μοιάζει σαν σφαίρα όπου μια σε φέρνει από πάνω, τότε υπάρχει αισιοδοξία μια από κάτω απαισιοδοξία, όμως πάντοτε γυρίζει...

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ReplyDelete