Saturday, December 24, 2011

December in New York

  

Προπαραμονή χριστουγέννων και η αποστολή ήταν να πάω τον μικρούλη μου στο μεγαλύτερο κατάστημα παιχνιδιών της Νέας Υόρκης, Στο FAO Schwarz!! Η ιδέα με ενθουσίασε...Αναρωτιόμουν πώς θα αντιδρούσε ο μικρούλης μπροστά σε τοοοόσα πολλά παιχνίδια...

   Το τρένο μας άφησε στους 33 δρόμους, πήραμε την πέμπτη λεωφόρο και θα ανηφορίζαμε για περίπου 20 τετράγωνα. Δεν είναι πάρα πολλά, αλλά όταν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια έχουν ξεχυθεί εκατομμύρια ανθρώπων τα τετράγωνα διπλασιάζονται και η απόσταση μακραίνει επικίνδυνα! 
   Η διαδρομή παρόλα αυτά ήταν απολαυστική...πρωτότυπες βιτρίνες,  που μάγευαν μικρούς και μεγάλους, ρούχα μεγάλων σχεδιαστών στόλιζαν τα παράθυρα των πολυκαταστημάτων και αγγελάκια χορέυαν κάτω από το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center. Τα Χριστούγεννα είναι όντως για τα παιδιά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι μόνο για αυτά αλλά και για όλους τους μεγάλους που μπορούν να ξεχάσουν για λίγο την σκληρή πραγματικότητα και να γίνουν κι αυτοί παιδιά... Αθώα, χαρούμενα και γελαστά πλάσματα γεμάτα ελπίδα και αγάπη!


   Ύστερα από περπάτημα περίπου μιας ώρας κάτω από τις αχτίδες του φιλικού χειμωνιάτικου ήλιου, φτάσαμε στον πολυπόθυτο στόχο μας...όπου κι εδώ οι ουρές ήταν μεγάλες...Κόσμος πολύς, παιδιά μικρά και μεγάλα, οικογένεις και ζευγάρια, είχαν ξεχυθεί στο τριώροφο μαγαζί. Αμέτρητα ζαχαρωτά και σοκολάτες, πολύχρωμα αρκουδάκια και ποικίλα παιχνίδια... Η χαρά και οι φωνές των παιδιών ακούγονταν παντού. Μοναδική εμπειρία για όλους! Ειδικά για τον δικό μου, μονάκριβο γιο, ο οποίος εκεί μέσα ένοιωσε ελεύθερος, σα να ανακάλυψε το φυσικό του περιβάλλον. 


No comments:

Post a Comment