Monday, January 2, 2012

Πρωτοχρονιά στην Νέα Υόρκη!

  Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, Αμερικάνοι και τουρίστες από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στην πιο διάσημη πλατεία, Times Square, για να υποδεχτούν το νέο έτος. Ο καιρός, παρά τις προβλέψεις, ήταν ο καλύτερος σύμμαχος του πλήθους. Οι 10 βαθμοί κελσίου και οι ζεστές καρδιές όλων των παρευρισκομένων έκαναν την ατμόσφαιρα μαγική. Η Lady Gaga ήταν το μεγάλο όνομα της βραδιάς και μαζί με τον δήμαρχο της πόλης, Michael Bloomberg, ήταν αυτή που  έδωσε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση. Το κεντρικό ρολόι της πλατείας έδειξε ακριβώς 12 και η γνωστή μπάλα, ή αλλιώς apple που πέφτει κάθε χρόνο την ίδια μέρα και ώρα από το 1907, έπεσε για ακόμη μια φορά εμπλουτίζοντας την εικόνα με εκατομμύρια κομφετί και γεμίζοντας τις ψυχές των ανθρώπων με ελπίδες για έναν καλύτερο μέλλον.
   Το πάρτυ στους δρόμους της πόλης συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρέα με τη Lady Gaga, τον Justin Bieber, τον Carlos Santana και πολλούς άλλους.
    Κάπου όμως πιο κάτω, κοντά στο World Trade Center, στο Zuccoti park, ,μετά την είσοδο της νέας χρονιάς, οι διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street θέλησαν να επιστρέψουν μετά τον εκδιωγμό τους τον Νοέμβριο. Τα μέτρα ήταν δρακόντια και οι αστυνομικοί έκαναν ότι μπόρεσαν για να τους αποτρέψουν. Ακολούθησαν συλλήψεις και κάποιοι τραυματισμοί.

πηγή abc.com

  Το πιο ανατρεπτικό ίσως γεγονός της βραδιάς, εδώ στην πόλη της Νέας Υόρκης, ήταν μια ραδιοφωνική εκπομπή στον γνωστό σταθμό της ελληνικής ομογένειας HellasFm. Στα κεντρικά γραφεία του σταθμού κάπου στην Astoria, ένας δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Φιλιππίδης, ένας ηθοποιός, ο Αντώνιος Ζαφειρόπουλος, ένα 13 μηνών παιδάκι και εγώ, μπήκαν στο studio πήραν τις θέσεις τους μπροστά στα μικρόφωνα, και αποφάσισαν να γιορτάσουν τον ερχομό της νέας χρονιάς μαζί με όλους τους ακροατές του σταθμού. Το κέφι και η διάθεση ήταν άφθονα. Τα φαγητά και τα ποτά απλώθηκαν δίπλα από τις κονσόλες και το πρωτοχρονιάτικο γλέντι έγινε ραδιοφωνικό. 

Η εκπομπή κράτησε πάνω από τρεις ώρες, αφού η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Ήμασταν όλοι μαζί και το γιορτινό party ξέφυγε από τα στενά όρια του studio. Ενωθήκαμε με όλους αυτούς τους ανθρώπους, που είχαν μαζευτεί οικογενειακά στα σπίτια τους και επέλεξαν να υποδεχτούν το 2012 μαζί μας, μέσα από τους ραδιοφωνικούς τους δέκτες. Η εμπειρία ήταν μοδανική και η μαγεία του ραδιοφώνου μας κέρδισε.


                                                                                                           


  Κατά τις 3 τα ξημερώματα και μόλις τρεις ώρες μετά τον ερχομό του νέου, γεμάτο ελπίδες έτους, στο δρόμο προς την επιστροφή η εικόνα της πόλης ήταν πολύ διαφορετική. Όλα έδειχναν ότι το μεγάλο event που είχε οργανωθεί στους δρόμους της πόλης είχε μεγάλη επιτυχία. Αλλά τα κατάλοιπα της βραδιάς αυτής έκαναν την πόλη να μοιάζει με βομβαρδισμένη. Ατέλειωτα σκουπίδια στους δρόμους, άνθρωποι μεθυσμένοι, και άλλοι απεγνωσμένοι από την προσπάθεια τους να βρουν ένα ταξί. Η επιστροφή στο σπίτι για όλους αυτούς έμοιαζε με περιπέτεια. Οι πιο τυχεροί της βραδιάς, ίσως, οι καντινιέρηδες που έκαναν χρυσές δούλειες.  




   Η πόλη επανήλθε στους φυσιολογικούς της ρυθμούς στις 6 τα ξημερώματα, αφού 149 καθαριστές έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μαζέψουν 40 τόνους κομφετί και χιλιάδες άλλα σκουπίδια. 
   Το 2012 είναι επίσημα εδώ και ελπίζω να είναι ανατρεπτικό και γεμάτο ευχάριστες συγκινήσεις για όλους.
    Καλή χρονιά λοιπόν...enjoy!!

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ξεκινώντας από τις κλασικές ευχές …λέγοντας καλή χρονιά σε όλους και το 2012 να μας φέρει ότι δεν μας έφερε το 2011, επίσης μπράβο που κάνατε ραδιοφωνική παρέα σε τόσους έλληνες ομογενείς την τελευταία μέρα του χρόνου.
    Όσο για το αγγελούδι σας δεν έχω λόγια….. ομολογώ ότι ζηλεύω, Άντε να παίρνουμε σειρά και εμείς….. Δώρα το μαλλί σου, σου πάει πολύ έτσι σκούρο, εγώ σε άφησα με ανοιχτo μαλλί, έχω να σας δω και αρκετό καιρό, αλλά είμαι υπέρ των μελαχρινών…….
    Τον Αντώνη των άφησα για το τέλος γιατί θα σχολιάσω στα παρακάτω Post….
    Καλή χρονιά και να κάνετε ότι προλαβαίνετε…..

    ReplyDelete
  3. Τατιάνα μου καλή χρονιά!!!
    Σου εύχομαι το 2012 να σου φέρει ότι σου στέρησε ή ότι δεν σου έδωσε το 2011...
    Άντε και με ένα παιδάκι :)
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete