Monday, February 20, 2012

Είμαστε όλοι Έλληνες...

    Το κάλεσμα ήταν παγκόσμιο και η συγκίνηση μας ως Έλληνες μεγάλη. Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ημέρα αλληλεγγύης, συγκεντρώσεις σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες και σε μια πόλη πολύ πιο μακριά, στην Νέα Υόρκη, με ένα κοινό και ενιαίο σύνθημα, "Είμαστε όλοι Έλληνες". 

   Ιστορικές και κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, μεγάλες και αβάσταχτες αλλαγές για τη ζωή του Ελληνικού λαού...Οι Γερμανοί ανένδοτοι, το ΔΝΤ σκληρότερο από ποτέ και όμως οι απλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο δημιουργούν αλυσίδα συμπαράστασης για έναν λαό που κάποτε δοξάστηκε και τώρα απλά εξαθλιώνεται και θυσιάζεται στο βωμό ένος αποτυχημένου καπιταλιστικού συστήματος.
  'Ωρα 2 το μεσημέρι, Έλληνες ομογενείς, φοιτητές και μετανάστες και κάποιοι Αμερικάνοι,υποστηρικτές και  εμπνευστές  του κινήματος Occuppy Wall Street, μαζεύτηκαν στο Zuccoti Park για να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Δεν μπορεί παρά να συγκινηθείς και να πάρεις μέρος, ενεργά και δυναμικά, να γίνεις μέρος της αλλάγης και να πιστέψεις ξανά στα ανθρώπινα ιδεώδη που κάποιοι θέλουν απλά να τα εξαφανίσουν γιατί δεν τους εξυπηρετούν.
                                                                                                                        
     
   Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, αλλά ο παλμός, τα συνθήματα και η δυναμική του κόσμου δημιουργούσαν μια μαγική ατμόσφαιρα. 
  Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν και ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή!!


No comments:

Post a Comment